Alles wat je moet weten over spits Brian Brobbey: Marktwaarde, salaris en vriendin

Brian Ebenezer Adjei Brobbey is bij RB Leipzig op een zijspoor belandt. De aanvaller keerde afgelopen winter als huurspeler terug bij Ajax en deed het daar erg goed. De jonge spits zou zelf niets liever willen dan opnieuw terugkeren bij de Amsterdammers. Eerder werd bekend dat er een overeenstemming is bereikt tussen beide partijen over een transfersom van zo'n 17 miljoen euro. Een terugkeer van de spits is hiermee aanstaande. Tijd om eens wat dieper in te gaan op de doelpuntenmaker die volgend seizoen de aanval van Ajax hoopt te leiden. 

Brobbey is geboren op 1 februari 2002 in Amsterdam. De 19-jarige spits speelde in de jeugd voor AFC Amsterdam en Ajax. Op 15 oktober 2018 debuteerde hij namens Jong Ajax in het profvoetbal, tijdens een duel in de Keuken Kampioen Divisie tegen Jong PSV. 

Ajax

Brobbey werd in de jeugd van Ajax gezien als een groot talent. De sterke spits scoorde veel en makkelijk en werd daarom gezien als de toekomstige spits van Ajax 1. Dit bewees hij ook in de wedstrijden bij Jong Ajax. In 32 duels in de Keuken Kampioen Divisie, verdeeld over drie seizoenen, scoorde hij zestien keer. 

Op 31 oktober 2020 maakte Brobbey tegen Fortuna Sittard zijn debuut in de Eredivisie, namens Ajax 1. Acht minuten nadat hij binnen de lijnen kwam, scoorde hij al. Uiteindelijk zou hij dat seizoen tot negentien duels in de hoofdmacht komen en zes keer scoren. In de tussentijd liep zijn contract bij Ajax af. De Amsterdammers wilden dolgraag verlengen, maar Brobbey verlangde meer salaris. Dit kreeg hij niet en dus vertrok hij transfervrij naar RB Leipzig. Bij de Duitsers kwam hij tot 14 duels, waarin hij niet scoorde. 

Brobbey scoorde in 2018/19 liefst 34 keer voor Ajax O19 (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

Salaris

Brian Brobbey vertrok bij Ajax vanwege het (te) lage salaris dat hij geboden kreeg. Ook de aanwezigheid van spits Sébastien Haller stemde hem niet tevreden. In Amsterdam kon hij in zijn nieuwe contract een bedrag van één miljoen euro per jaar tegemoet zien. Bij RB Leipzig is dit een bedrag van drie miljoen euro per jaar geworden. Dat heeft zijn toenmalig zaakwaarnemer Mino Raiola goed geregeld. Al wil Brobbey vooral spelen, weet hij nu. En dat is iets wat de Duitse club niet kan garanderen. Dus wil de spits graag naar een andere club.

Vriendin

Brian Brobbey heeft op dit moment, voor zover bekend is, geen vriendin. De 20-jarige spits woont samen met zijn broer in Leipzig, maar de aanwezigheid van een leuke dame ontbreekt dus nog. Er is in ieder geval niets bekend over een vriendin.

Marktwaarde

Brian Brobbey heeft op dit moment een marktwaarde van 7,5 miljoen euro. Dat is nog altijd net zoveel als toen hij afgelopen zomer vertrok bij Ajax. In de maanden dat hij furore maakte voor Ajax in de Europa League, met name in de wedstrijden tegen OSC Lille, steeg de marktwaarde van Brobbey van vier naar zes miljoen euro. In totaal nam zijn waarde in het seizoen 2020/21 toe van twee miljoen naar 7,5 miljoen. Op dit moment wordt zijn waarde op zo'n 9 miljoen euro geschat.

Net binnen