'Ajax-beleidsbepalers nemen beslissing over aanblijven Steijn'

Ajax-trainer Maurice Steijn blijft vooralsnog zitten als trainer van Ajax. Hoewel de achterban heel veel kritiek heeft op de trainer, geniet hij het vertrouwen van de beleidsbepalers. Toch is er op langere termijn geen zekerheid te bieden voor de trainer van de Amsterdammers.

Ajax beleeft de slechtste seizoenstart van de geschiedenis. Met een zestiende plek in de Eredivisie en maar vijf punten in de eerste zes wedstrijden is het crisis binnen Ajax. Toch mag trainer Maurice Steijn aanblijven volgens Telegraaf-duo Valentijn Driessen en Mike Verweij: "Vooralsnog heeft Steijn – afkomstig uit de koker van Sven Mislintat – het vertrouwen van Van Gaal, Kroes en de zittende directie. Hoewel er werd geïnformeerd naar Mitchell van der Gaag en de naam van John van ’t Schip eerder al eens viel als interim-trainer."

'Overlever Steijn'

Steijn zou vrijwel de enige zijn die overleeft 'het hervormde Ajax'. Zo wordt verwacht dat Maurits Hendriks (Chief Sports Officer) en Jan van Halst ( interim-directeur) spoedig aan de kant worden geschoven. "Als de nieuwe algemeen directeur Alex Kroes aantreedt, is Van Halst foetsie. Voorlopig staat 15 maart nog in de Ajax-agenda’s omcirkeld voor de komst van Kroes, maar Michael van Praag en Louis van Gaal (respectievelijk voorzitter en adviseur van de Raad van Commissarissen, red.) gaan met AZ in gesprek om Kroes’ eerste werkdag naar voren te halen. Het streven is 1 januari."

De druk blijft wel hoog op de oefenmeester: “Het is zeer de vraag of Steijn, op wie prestatief, tactisch en in de omgang met de spelers wel degelijk iets valt aan te merken, het gaat redden. Na een nederlaag bij hekkensluiter FC Utrecht kan de wereld er zondag al heel anders uitzien.”