Kudus en Sangaré in eigen land verkozen tot Speler van het Jaar

Mohammed Kudus en Ibrahim Sangaré zijn in hun eigen land in de prijzen gevallen. De Eredivisie-spelers hebben beiden de prijs 'Speler van het Jaar' in ontvangst mogen nemen.

Kudus kreeg de prijs zondagavond overhandigd door landgenoot Asamoah Gyan, die 107 interlands voor Ghana op zijn naam heeft staan. Ondanks het teleurstellende seizoen van Ajax kende Kudus een goed seizoen, met achttien doelpunten en zeven assists in 42 officiële wedstrijden. Afgelopen winter was de 22-jarige spelmaker ook te bewonderen op het WK in Qatar. In de groepswedstrijd tegen Zuid-Korea (2-3) had hij met twee goals een belangrijk aandeel in de overwinning. De andere genomineerden waren KRC Genk-aanvaller Joseph Paintsil en RC Lens-middenvelder Salid Abdul Samed.

Ook Ibrahim Sangaré viel afgelopen weekend in de prijzen. De 25-jarige middenvelder werd verkozen tot Ivoriaans Speler van het Jaar. Met PSV stelde hij het afgelopen seizoen de tweede plaats in de Eredivisie veilig en won hij de KNVB Beker ten koste van Ajax. Sangaré speelde in totaal 45 duels (alle competities), waarin hij acht keer tot scoren kwam en driemaal de aangever was.