Kenneth Pérez over huilende Feyenoord-fans: “Als je vaker wint, is de hysterie misschien ook minder"

Het behalen van de landstitel zorgt niet alleen bij de Feyenoord-selectie voor veel vreugde en emotie, maar ook bij de fanatieke achterban waren tranen zichtbaar in De Kuip. Kenneth Pérez, analist bij ESPN, heeft verbaasd zitten kijken naar de beelden en de intensiteit van de feestvreugde. 

“Als je vaker wint, is de hysterie misschien ook minder. De laatste keer was zes jaar geleden en daarvoor was het achttien jaar. Als je dit drie, vier jaar op rij doet dan zou het misschien minder intens zijn”, aldus de voormalig voetballer tijdens Dit Was Het Weekend. Speciaal voor het kampioensduel tegen Go Ahead Eagles had het Legioen onder andere een gigantisch spandoek gemaakt, er werd veel gezongen en er waren veel huilende supporters te zien.

Het viel de andere tafelgasten ook op dat de Deen zich verbaasde. “Ik vind het wel intens. Voor mij is het heel intens hoe mensen dit beleven. Ik kan er echt niet bij nee. Dat een volwassen man dit zó intens kan beleven. Als ik dat zo zie, dan denk ik: wauw, het is wel heel intens. Je hebt ook slechte tijden en dan ben je dus intens verdrietig. Ik vind het moeilijk te plaatsen. Daarom denk ik ook als ik zit te kijken: wauw, die mensen leven zó intens mee, terwijl het gewoon een voetbalclub is”, aldus Pérez.

Het betekent echter niet dat hij het geen mooie beelden loopt, want de analist kan zeker genieten van alle vreugde. “Ik vind het harstikke mooi wanneer het zeg maar goed gaat, want dan is het gedrag er ook naar. Het gaat natuurlijk ook om de momenten dat het helemaal niet goed gaat. Dan doe je dingen die je misschien niet moet doen. Voor Feyenoord is dit natuurlijk ook een soort van ongekend. Bij Feyenoord was het vaak zo dat als je hard werkte, dan had je de harten al veroverd. Nu komt er wel iets meer bij kijken en dat brengt Feyenoord denk ik wel verder en tot een nóg betere club”, besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers