KNVB en Ajax wisten van een hartafwijking Nouri

KNVB en Ajax wisten van een hartafwijking Nouri

De KNVB en Ajax waren sinds april 2014 al op de hoogte van een hartafwijking bij Abelhak Nouri, zo blijkt vrijdag uit onderzoek van het NRC. De afwijking werd destijds bij een medische controle geconstateerd, maar beoordeeld als ongevaarlijk.

De KNVB deelde de informatie schriftelijk met Ajax. Inmiddels zou volgens de krant een juridisch steekspel gaande zijn tussen de familie van de voetballer en Ajax.

Letseladvocaat

De familie van Nouri heeft een gerenommeerde letseladvocaat in de arm genomen, omdat Ajax geen volledige helderheid wil verschaffen over wat de jonge voetballer op 8 juli tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen precies is overkomen. Ajax, dat ook een letseladvocaat in de arm heeft genomen, wil volgens NRC niet ingaan op 28 gedetailleerde schriftelijke vragen.

Nouri kreeg begin juli tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk tegen Werder Bremen te maken met hartfalen en moest op het veld worden gereanimeerd. De voormalig jeugdinternational lag dagenlang in een Oostenrijks ziekenhuis. Daar werd bij uitgebreid onderzoek ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd.