Arne Slot ziet klein voordeel bij confrontatie tegen Shakhtar Donetsk

Feyenoord kent haar tegenstander in de achtste finale van de Europa League: Shakhtar Donetsk. Trainer Arne Slot heeft zich voorafgaand aan het het competitieduel van aankomend weekend tegen Fortuna Sittard uitgesproken over de loting van zijn club en is tevreden met de koppeling van de Rotterdammers aan de Oekraïnse topclub.

Shaktar Donetsk schakelde Stade Rennes na een strafschoppenserie uit, terwijl Feyenoord zich als groepswinnaar al bij de laatste zestien had gevoegd. Slot geeft allereerst aan dat hij respect heeft voor de club uit Oekraïne en twee lastige duels verwacht: "Een paar maanden geleden won Stade Rennes nog van ons en Shakhtar heeft hen uitgeschakeld, dus het zal ongetwijfeld een goede ploeg zijn", stelt Slot, die wel moet toegeven dat het niet de zwaarst mogelijke loting is. "Volgens mij zaten er misschien wel één of twee ploegen bij die op voorhand nog een stukje sterker waren", aldus Slot.

Slot ziet voordeel voor Feyenoord

Shaktar Donetsk werkt haar Europese duels af in Polen en dus niet voor het eigen publiek in Oekraïne. Dit alles heeft te maken met de oorlog in het land. Slot ziet het feit dat de Oekraïnse topclub niet in het eigen stadion voetbalt als een klein voordeel voor Feyenoord: "De reden waarom is natuurlijk verschrikkelijk, maar het lijkt me dat iedereen graag thuis speelt en zijn supporters achter zich heeft staan", legt de trainer van Feyenoord uit. "In een ander land zal dat stadion niet helemaal vol zitten met eigen supporters, lijkt me en dat lijkt me aan de voorkant geen nadeel voor de uitspelende ploeg", aldus Slot.