'Ajax gaat talent met aantal wedstrijden in Ajax 1 belonen met nieuw contract'

Volgens Ajax Showtime Ajax op korte termijn een contractvoorstel neerleggen bij Silvano Vos. De Amsterdammers willen het achttienjarige talent belonen voor zijn stormachtige ontwikkeling en gaan volgens het medium snel op de lijn komen bij de middenvelder.

Vos maakte dit seizoen al een aantal keren minuten in de hoofdmacht van Ajax, waaronder in de verloren bekerfinale tegen PSV. De clubleiding wil het talent belonen voor zijn stormachtige ontwikkeling en hem zo snel als mogelijk langer vastleggen, mede door buitenlandse interesse in de middenvelder. Zijn huidige contract heeft een looptijd tot medio 2024 en het doel is om dat contract open te breken, op te waarderen en te verlengen tot medio 2027. Hij heeft zelf de ambitie om door te breken in Ajax 1 en daardoor lijkt het alsof de onderhandelingen geen problemen gaan opleveren.

Vos speelde dit seizoen al 31 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong Ajax en maakte daarin vier goals en gaf vier assists. De gesprekken met het management van de achttienjarige voetballer zijn in volle gang en er wordt een snel akkoord verwacht.