Wim Jonk op ramkoers in Volendam: "Dit zijn duidelijk geen mensen die het beste met de club voor hebben"

FC Volendam wist in 2023 al maar liefst veertien punten in competitieverband te verzamelen en heeft daarmee de weg naar boven, uit de degradatiezone, ingezet. Ondanks het sportieve succes in het vissersdorp is het onrustig op bestuurlijk vlak, waar trainer Wim Jonk en de raad van commissarissen tegenover elkaar zouden staan: "Dit zijn duidelijk geen mensen die het beste met de club voor hebben. Ze zijn met macht bezig ten koste van het voetbal", aldus Jonk tegenover De Telegraaf.

In Volendam is het momenteel hosanna wat betreft de sportieve prestaties van de plaatselijke FC. Het team van Wim Jonk won in 2022 slechts één keer in de Eredivisie, maar herpakte zich in het nieuwe jaar door onder meer te winnen van SC Cambuur, RKC Waalwijk, FC Groningen én Vitesse. Terwijl de Volendammers titelkandidaten Ajax en AZ op een gelijkspel wisten te houden. FC Volendam staat momenteel met 20 punten op de veertiende plaats en heeft daarmee een kleine voorsprong op de concurrentie.

RvC versus Team Jonk

Ondanks de sportieve successen in 2023 loopt men niet de polonaise in Volendam. Eerder hield de RvC de komst van Keje Molenaar als vice-voorzetter tegen, omdat deze naar verluidt te nauwe banden met Team Jonk zou hebben. Daarnaast wordt Team Jonk, bestaande uit Wim Jonk, technisch directeur Jasper Leeuwen en hoofd jeugdopleidingen Ruben Jongkind, financieel wanbeleid verweten door de RvC. FC Volendam stevent af op een tekort, maar hier gaf het toezichthoudende orgaan naar verluidt eerder nog toestemming voor.

Jonk spreekt zich in De Telegraaf uit over de kwestie en is niet te spreken over hoe het loopt in de bestuurskamers in Volendam: "We hebben in de winterstop veel energie gestopt in het groepsproces. Dat gaat nu beter en maakt het extra zuur dat een stel opportunistische bestuurders Keje (Molenaar, red.) en ons via de achterkamers willen wippen", aldus een boze oefenmeester, die het liever anders ziet. "Als je een andere visie hebt: prima. Maar stap dan naar voren en presenteer je plan", stelt Jonk geïrriteerd.