Pérez lovend over FC Twente: "Deze ploeg had met Feyenoord om de titel kunnen strijden"

Kenneth Pérez is lovend over de prestaties van FC Twente. De ploeg van trainer Ron Jans speelt een sterk seizoen en is in ongekende vorm. De Tukkers wonnen zondagmiddag met 4-0 van SC Heerenveen en gaan met veel vertrouwen naar de finale van de play-offs om Europees voetbal. 

FC Twente kampioenskandidaat volgens Pérez

"We krijgen genoeg lelijkheid te zien", refereert Pérez aan de Europa League-finale van afgelopen woensdag. "Vandaag moeten we genieten van het zeer goede voetbal van FC Twente. Ik vind niet dat Heerenveen slecht is, maar ze komen er niet aan te pas. Als de thuisploeg niet zoveel punten had laten liggen in uitduels, dan had er wellicht zelfs veel meer in gezeten, zo vervolgt de Deen. "Dit seizoen had Twente echt met Feyenoord kunnen strijden om de titel. Dit zie je niet bij Ajax of PSV. De intensiteit, de snelheid, de kwaliteit." 

FC Twente is dit seizoen ongeslagen in de Grolsch Veste. In zeventien duels won de club dertien keer en speelde het vier keer gelijk. In uitduels werd er slechts zes keer gewonnen, een schril contrast met het mooie thuisrecord van de Tukkers.

Vlap geniet van play-offs

'Als speler sta je soms ook te genieten op het veld. Van de manier waarop we als ploeg speelden, maar ook van alles eromheen. Het publiek, de sfeer, dat is gewoon heerlijk', aldus Michel Vlap, die zelf verantwoordelijk was voor de 1-0. Wanneer Vlap door Voetbal International gevraagd wordt wie hij het liefst treft, vertelt hij geen voorkeur te hebben. 'We weten wat ons te doen staat de komende week, want we willen met deze club opnieuw Europa in.'