'Ajax heeft twee miljoen over voor nieuwe trainer'

Het Deense Tipsbladet meldt dat Ajax bereid is om 2 miljoen te betalen voor een nieuwe trainer. Zo zou het eerst dit bedrag neer willen leggen voor Deense bondscoach Kasper Hjulmand, maar hij verlengde zijn contract. Toen is de blik in Amsterdam gegaan naar Kjetil Knutsen. 

Volgens het Deense medium zou Ajax vorige week Hjulmand benaderd hebben, maar besloot hij bij de Deense voetbalbond te blijven. Daarnaast zouden de Amsterdammers zo'n vijftien tot achttien miljoen Deense kronen voor hem over hebben gehad, wat neerkomt op ongeveer twee tot tweeënhalf miljoen euro. Dit bedrag zou ook betaald kunnen worden voor Knutsen.

De Noorse trainer staat al langer in de belangstelling van Ajax en is momenteel actief bij Bodø/Glimt. Sven Mislintat, de directeur voetbalzaken van de Amsterdammers, zou al contact hebben gehad met de zaakwaarnemer van Knutsen. De Noor zelf wil nog niet te hard van stapel lopen over een eventuele transfer: "Ik ben coach bij Bodø/Glimt en ben ontzettend trots om te werken met de groep spelers. Dat is mijn focus en het is moeilijk om te reageren op speculaties. Ik vind dat verkeerd. Er zijn veel geweldige clubs binnen en buiten Noorwegen en ik ben gelukkig om een aantrekkelijke club in Noorwegen te mogen coachen."

Feyenoord-doelman vertrekt