Waarom Nederland zeker de troostfinale van Italië gaat winnen

Het Nederlands elftal verloor woensdagavond de halve finale van de Nations League tegen Kroatië (2-4). Een dag later overkwam Italië hetzelfde tegen Spanje (2-1). Zondagmiddag spelen de twee verliezers de troostfinale om het brons. Dit is waarom Oranje de troostfinale van Italië gaat winnen.

Inzetten op Nederland - Italië? Pak 60 euro aan Free Bets!

Wisselvallig Italië

In 2021 won Italië het Europees Kampioenschap, maar ondanks dit hoogtepunt gaat het niet geweldig met de 'Azzurri'. Zo haalden de Italianen het WK in Qatar niet na een verloren play-offswedstrijd tegen Noord-Macedonië. Dit komt vooral omdat het een ploeg in overgang is. Vele oudgedienden stoppen ermee en de jongere generatie moet nu de handschoen oppakken. Tot nu toe wil dat nog niet altijd lukken.

Nederland wint van Italië (2.32)

Sterkste elf

Ronald Koeman heeft al aangegeven zondag 'gewoon' met de sterkste elf te willen spelen. De bondscoach wil hiermee vastigheden ontwikkelen binnen zijn ploeg. Deze kunnen dan weer van pas komen in de EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje in september. Nederland neemt het dan op tegen Ierland en Griekenland. Koeman ziet de troostfinale dus zeker niet als 'zomaar een wedstrijdje'.

Thuisvoordeel

Zondag nemen beide ploegen het tegen elkaar op in De Grolsch Veste. Ondanks dat er ook best wel wat Italianen zullen zijn om de 'Azzurri' aan te moedigen, zal het thuisvoordeel nog altijd voor het Oranje legioen zijn. Hopelijk kunnen zij de ploeg van Koeman aan de overwinning en zo de derde plek in de Nations League helpen.

Dynamisch Oranje

Door de blessure van Memphis Depay moest de bondscoach voorin gaan schuiven. Tegen Kroatië stonden Xavi Simons, Cody Gakpo en Donyell Malen in de aanval. Ondanks dat Simons geen beste wedstrijd speelde, was het wel duidelijk zichtbaar dat de dynamiek en de positiewisselingen tussen de drie steeds beter ging ten opzichte van de vorige interlandperiode. Zeker tegen een toch wat statische en oudere verdediger als Leonardo Bonucci kan dit weleens doorslaggevend zijn.

Feyenoord-doelman vertrekt