Dit zei Dennis van Wijk kort na de degradatie met KV Mechelen, wist hij toen al meer?

Hoe ironisch is dit? Dennis van Wijk sprak kort na de degradatie van zijn KV Mechelen openlijk het vermoeden uit dat er een 'naar luchtje' zat aan de 4-0 zege van concurrent KAS Eupen op Excelsior Moeskroen. Eupen scoorde vier keer in het laatste kwartier en KV Mechelen degradeerde zodoende op één doelpunt. Het lijkt er nu echter op dat KV Mechelen zelf zeker ook niet brandschoon is geweest.

De 'huismakelaar' van KV Mechelen is volgens diverse Belgische media namelijk de grote spil in het schandaal. Alles daarover lees je hier.

Dat plaatst de uitspraken die Van Wijk kort na de degradatie in gesprek met Voetbal International deed toch in een ander perspectief, of juist niet? "In het Belgische voetbal kan alles. Ik sta nergens meer van te kijken. Iedereen heeft toch ogen? Misschien moet ik eens goed nadenken of ik nog trainer wil blijven." Wist Van Wijk toen al dat er meer speelde?

Blij dat het gerecht nu zijn werk doet

De inmiddels werkloze Van Wijk is blij dat het gerecht nu zijn werk doet, zo laat hij aan Het Nieuwsblad weten: "Ze hebben me na mijn uitspraken en na mijn passage bij Extra Time aan het kruis genageld - en misschien wel terecht -, maar ik zeg nooit dingen waarover ik twijfel. Ik ben blij dat het gerecht nu zijn werk doet. Ach, ik ga nu niet gaan wijzen en roepen. Het moet trouwens allemaal nog blijken of er effectief iets mis was. Tot dat moment hoef je niet te reageren."