PSV gefileerd door Van de Kerkhof: "Ik miste de wil om te winnen"

René van de Kerkhof weet wel wie volgens hem de schuldige was aan het gelijkspel van PSV tegen Vitesse (1-1). Tijdens Wakker! van Omroep Brabant staken de broers hun mening niet onder stoelen of banken over het spel van de Eindhovenaren. 

"Ik heb Ibrahim Sangare nog nooit zo slecht zien spelen als zondag", begint René. "Eigenlijk speelde heel PSV dramatisch. Het was futloos en zonder karakter. Van dat Vitesse moet je toch gewoon winnen?", vroeg hij zich hardop af.

Tweede plek

Doordat Feyenoord van Ajax had gewonnen eerder op de zondag, wist PSV dat het met negen punten achterstand nog moeilijk kampioen kon worden. Dat mag volgens de voormalig vleugelaanvaller geen excuus zijn: "Als spelersgroep moet je dan de instelling hebben: 'wij gaan voor de tweede plek.' Ik miste de wil om te winnen."

"Het lijkt wel of ze niet kunnen voetballen zodra ze in de bus naar een uitwedstrijd zitten. Met een beetje geluk kunnen we nog de Champions League halen, maar als het zo doorgaat wordt het Conference League. Aan Ruud van Nistelrooij ligt het niet. De spelers moeten meer intensiteit aan de dag leggen", zo besluit Van der Kerkhof.

Feyenoord-doelman vertrekt