'PSV bereikt mondeling akkoord over langer verblijf winteraanwinst'

Volgens het Eindhovens Dagblad is PSV tot een mondeling akkoord gekomen met Galatasaray over een langer verblijf van Patrick van Aanholt. De linksback kwam afgelopen transferperiode op huurbasis over van de Turkse topclub. De Eindhovenaren zouden Van Aanholt langer willen binden.

Van Aanholt doorliep de jeugdopleiding van PSV alvorens hij verkaste naar de voetbalacademie van Chelsea. Via omzwervingen daalde de vleugelverdediger afgelopen winter weer neer in Eindhoven en deze samenwerking bevalt de Eindhovense club volgens Rik Elfrink 'prima'. Van Aanholt zou naar verluidt als een voorbeeld worden gezien in de kleedkamer en belangrijk zijn voor jongere spelers zoals Xavi Simons en Johan Bakayoko. 

Galatasaray wil meewerken

Van Aanholt wordt momenteel voor een half seizoen gehuurd van Galatasaray en volgens het Eindhovens Dagblad is de Turkse club bereid om het verblijf in Eindhoven te verlengen tot het einde van het seizoen 2023/24. Het is nog onduidelijk of de 32-jarige verdediger op huurbasis in het Philips Stadion zal blijven spelen of PSV overgaat tot een definitieve overname van Van Aanholt.