Zomeraankoop wil niet weg: “Geniet er echt van om Feyenoorder te zijn”

Een terugkeer bij je oude club is niet altijd een goede keuze, maar deze pakte wel uitstekend uit voor Bart Nieuwkoop. In gesprek met Feyenoord Magazine laat de vleugelverdediger weten Rotterdam niet meer te willen verlaten zonder zicht op beter.

Arne Slot haalde hem terug naar De Kuip. Hij kwam over van het Belgische Union Saint-Gilloise en was vastberaden om zijn stempel te drukken. Dat begon met een valse start, want een rode kaart in de eerste helft overschaduwde zijn rentree.

Bart Nieuwkoop verruilt Feyenoord liever niet meer

“Misschien was ik er wel té gebrand op, denk ik nu. Maar ik geniet er echt van om weer Feyenoorder te zijn”, trapt hij het interview af. Door een aantal positiewijzigingen in de laatste linie van de Rotterdammers speelde Nieuwkoop zelfs een aantal Eredivisie-duels als vleugelaanvaller.

Zijn rentree heeft de clubliefde versterkt, zo blijkt uit zijn volgende uitspraak. "Als het aan mij ligt, blijf ik de rest van mijn carrière bij Feyenoord. Maar ik moet wel genoeg minuten maken, want bankzitten past niet bij mij." Ondanks het mislopen van de landstitel werd wél de TOTO KNVB Beker gewonnen, iets wat motiveert voor de toekomst. "We hebben met z’n allen hard gewerkt, dan is het heel mooi dat je jezelf daarvoor kunt belonen met een prijs." Dat succes werpt ook zijn vruchten af wat betreft uitgaande transfers.

Feyenoord-doelman vertrekt