Kogel door de kerk: Cerny verkast naar VfL Wolfsburg

Vaclav Cerny heeft zijn transfer naar de Bundesliga te pakken. De vleugelaanvaller maakt de overstap van FC Twente naar VfL Wolfsburg, zo bevestigen beide clubs via de officiële kanalen.

Cerny verbindt zich voor vier seizoenen aan de club uit de Volkswagenstad, dat circa acht miljoen euro overmaakt naar Enschede. "We zijn verheugd dat Vaclav voor VfL Wolfsburg en onze weg heeft gekozen", laat Sebastian Schindzielorz, sportief directeur van Wolfsburg, weten op de clubsite.

"Hij is een zeer gevaarlijke speler, die zijn kwaliteiten op indrukwekkende wijze heeft laten zien in Enschede en nog lang niet klaar is met zijn ontwikkeling. We zijn ervan overtuigd dat hij een belangrijke versterking zal zijn voor onze aanval", aldus Schindzielorz.

Cerny is verheugd met zijn transfer naar Wolfsburg. "Ik kan bijna niet wachten tot het zover is. De Bundesliga is een van de beste competities ter wereld. Het is altijd mijn droom geweest om hier te spelen en ik ben heel blij dat ik volgend seizoen het shirt van VfL Wolfsburg mag dragen".

In de zomer van 2020 ruilde Cerny FC Utrecht in voor FC Twente. Sindsdien speelde de Tsjechisch international 78 officiële wedstrijden. Daarin maakte hij 22 doelpunten en gaf hij 21 assists. Afgelopen seizoen was de oud-Ajacied buitengewoon succesvol. In 32 Eredivisie-duels produceerde hij dertien goals en elf assists.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers