Engelse media: Ten Hag ontsnapt aan ontslag, maar hoelang?

Erik ten Hag heeft zijn positie als manager van Manchester United voorlopig weten te behouden na een belangrijke comeback-zege op zaterdagmiddag tegen Brentford. United kwam opnieuw op achterstand, maar wist uiteindelijk toch de 2-1 overwinning binnen te slepen. Hoewel de druk op de voormalig Ajax-trainer groot blijft, stellen verschillende Britse media dat Ten Hag door dit resultaat nog wat tijd heeft gekregen om zijn positie te versterken.

Critici blijven scherp

Volgens The Athletic is het echter te vroeg om te concluderen dat Ten Hag de ideale man is voor de job bij Manchester United. "Goede resultaten zijn nu cruciaal om uit deze moeilijke situatie te komen. Deze comeback zal ervoor zorgen dat de kritiek tijdelijk wat afneemt en zijn positie voorlopig veilig is", aldus het medium.

Een week extra om zich te bewijzen

Ook The Daily Mail schrijft dat Ten Hag zichzelf door deze overwinning in ieder geval een week extra heeft gegeven. "Ten Hag heeft een extra week verdiend in de 'hot seat'. Na de eerste helft leek het weer een herhaling van eerdere fouten, maar hij moet krediet krijgen voor wat hij in de tweede helft heeft bereikt. Wat hij ook in de rust heeft gezegd, het heeft duidelijk een positieve uitwerking gehad."

Eén helft maakt het verschil

Volgens The Sun was het de tweede helft die alles veranderde voor de Nederlander en zijn team. "Na de eerste helft leek Ten Hag hard op weg naar een enorme val, maar plotseling vielen er twee doelpunten die zomaar het verschil kunnen maken. Als United opnieuw had verloren, was Ten Hag in een diep dal terechtgekomen."

Wat heeft Ten Hag veranderd?

  • De rusttoespraak van Ten Hag lijkt cruciaal te zijn geweest voor de omslag in het spel.

  • Het team toonde veerkracht door twee keer te scoren en zo de wedstrijd te winnen.

  • De overwinning biedt Ten Hag wat ademruimte, maar hij moet snel consistentie laten zien.

De komende wedstrijden zullen bepalend zijn voor Ten Hag, want hoewel hij deze keer ontsnapt is aan ontslag, blijft de druk hoog in Manchester. Zijn volgende uitdaging zal zijn om deze overwinning om te zetten in een reeks goede resultaten om definitief de critici de mond te snoeren.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers