De Boer voorspelt Sangaré-vertrek: "Gouden speler voor je team"

Ibrahim Sangaré is nog altijd onderdeel van de selectie van Peter Bosz, maar volgens Ronald de Boer is de Ivoriaan klaar voor de volgende stap. In Eindhoven zijn er al een aantal partijen geweest met interesse, maar alleen Nottingham Forrest werd concreet.

Er staat een clausule van 37,5 miljoen euro in het contract van de middenvelder en dat is het bedrag dat zijn nieuwe werkgever neer moet tellen om Sangaré in te lijven. De Eindhovenaren hebben Jerdy Schouten al gehaald en lijken ook nog altijd op Aster Vranckx te hopen als de Ivoriaan vertrekt. "Ik denk dat hij niet te houden is voor PSV. Hij gaat nog wel naar een echte topploeg zoals Liverpool. Bayern München of Paris Saint-Germain? In mijn ogen kan hij dat aan", oordeelt De Boer.

De analist noemt Claude Makélélé als voorbeeld en waagt zich zelfs aan een vergelijking. "Ik vind hem (Sangaré, red.) een geweldige speler. Ik zeg altijd: als hij de Makélélé-rol krijgt; de bal afpakken en doorgeven aan iemand die wel goed kan voetballen, dan is hij een gouden speler voor je team. Hij zit overal tussen en kan de boel opjagen. Dat soort spelers heb je nodig in je team", besluit hij.