Willem van Hanegem kritisch na 0-13 zege Ajax: "Een regelrechte ramp voor de Eredivisie"

Willem van Hanegem heeft het in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad vooral over de 0-13 zege van Ajax op VVV, in de ogen van Van Hanegem een ramp voor de Eredivisie. Op de lange termijn is dit een slechte zaak voor de Eredivisie, zo stelt De Kromme.

Bovendien heeft de topscorer van de competitie in zijn ogen geen enkele waarde meer: "Op de lange termijn is deze achterlijke uitslag een ramp voor de Eredivisie. In het buitenland zien ze een spits als Traoré vijf goals maken. Ik hoorde mensen jubelen, want hij schaarde zich zomaar in een rijtje met Marco van Basten. Maar ze zullen over de grens toch niet denken: wow, die maakt zomaar even vijf goals. Nee, ze zien 0-13 als uitslag. Een pupillenuitslag."

Topscorer wordt niet meer serieus genomen

"De topscorer van de Eredivisie, die wordt niet meer serieus genomen door buitenlandse clubs. Een speler die naar een grote competitie wil, kan het alleen in de topwedstrijden laten zien, want anders neemt iedereen zijn prestaties met een korreltje zout. En voor de marktwaarde van spelers lijkt mij dit ook geen goede zaak. Nog los van het feit dat het gewoon niet leuk is om naar te kijken. Dit had niets met betaald voetbal te maken."