Van Hooijdonk kan niks met excuses: "Als je een vent bent stap je in de auto en kon je naar me toe"

De excuses die Pierre van Hooijdonk ontvangen heeft van de jongen die een racistisch bericht over hem had geplaatst op Instagram, lossen niks op voor de oud-voetballer. Via SC Heerenveen kreeg de analist de verontschuldiging binnen.

Afgelopen week ging Van Hooijdonk met twee jongens op de foto. Een van de twee plaatste deze op zijn Instagram met een racistische tekst erbij. Van Hooijdonk kreeg dit toegestuurd en plaatste dit op zijn eigen sociale media, inclusief de naam van de dader, met de tekst: "Jij ook bedankt voor de foto, lafaard."

Tekst gaat verder onder de Tweet.

In gesprek met het Algemeen Dagblad gaat de oud-voetballer in op de excuses die hij per mail ontving: "Dat vind ik te makkelijk. Dit is mosterd na de maaltijd en ook nog vanachter het toetsenbord. Als je een vent bent stap je in de auto en dan kom je naar mij toe."

"Ik vind het echt een heel laffe en schijnheilige streek. Dat je met me op de foto gaat en er dan dit mee doet. Als iemand zo dom is om dat met zijn eigen naam te doen, vind ik dat ik het recht heb om voor eigen rechter te spelen en hem aan de hoogste boom op te hangen", stelt Van Hooijdonk. "Ik sta nog steeds achter mijn reactie. Iedereen wil af van de social-media-terreur waar we steeds meer mee te maken krijgen de laatste tijd." 

Feyenoord-doelman vertrekt