Real Madrid en Manchester City houden elkaar in evenwicht in Champions League-kraker

Het heenduel tussen Real Madrid en Manchester City in de halve finale van de Champions League is onbeslist gebleven. Twee wonderschone goals brachten de eindstand in Estadio Santiago Bernabéu op 1-1.

De openingsfase was helemaal voor Manchester City, dat vanaf de eerste minuut het initiatief greep. De Engelse overmacht leidde tot enkele doelpogingen. Zo stichtten Kevin de Bruyne, Rodri en Erling Haaland gevaar, maar geen van drieën kon doelman Thibaut Courtois passeren.

Tegen de verhouding in kwam Real Madrid na 36 minuten spelen op voorsprong. Goalie Ederson had geen antwoord op de verwoestende uithaal van Vinícius Júnior. De bezoekers hadden vervolgens moeite om terug in de wedstrijd te komen, waardoor het halverwege nog altijd 1-0 in het voordeel van De Koninklijke stond.

Openingstreffer van Vinícius Júnior (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

In de tweede helft ging Manchester City naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Vlak na rust was De Bruyne behoorlijk dicht bij de 1-1, maar met een geweldige reactie hield Courtois zijn landgenoot van scoren af. Een paar minuten later was het wél raak voor De Bruyne, die de bal van net buiten het strafschopgebied heerlijk raak poeierde.

Gelijkmaker van Kevin de Bruyne (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

In het restant van de wedstrijd zetten beide ploegen minder aan. Uiteindelijk bleef het bij 1-1 in Madrid, waardoor alles nog open ligt voor wat betreft de return in het Etihad Stadium van volgende week woensdag.