Spelers die voor PSV en Sporting CP speelden: van Bruma tot Schaars

PSV en Sporting CP komen elkaar weer eens tegen, dit keer in de league phase van de Champions League. Diverse spelers kwamen uit voor beide ploegen. Voetbalflitsen neemt deze door!

Stijn Schaars

Na zes jaar bij AZ te hebben gespeeld, vertrekt Stijn Schaars in de zomer van 2011 naar Sporting CP. De middenvelder speelt in totaal 66 wedstrijden voor de topclub uit Lissabon. Hierin geeft hij 12 assists en scoort zelf vijf keer. In juli 20212 vertrekt Schaars naar PSV. In Eindhoven kroont de 24-voudig international zich twee keer tot landskampioen; in 2014/15 en 2015/16 en wint ook nog de Johan Cruijff Schaal. In 56 wedstrijden zorgt Schaars voor zes assists en vertrekt in de zomer van 2016 naar sc Heerenveen. Sinds 2020 is Schaars trainer in de jeugd van PSV, voordat hij in juli 2023 assistent-trainer van Peter Bosz wordt.

(Tekst gaat verder onder de video)

Bruma

Bij Sporting CP breekt Bruma voor het eerst door. De rechtsbuiten geldt als groot talent in Portugal en komt tot één doelpunt en vier assists in 13 wedstrijden. Na avonturen bij Galatasaray, Gaziantepspor, Real Sociedad en RB Leipzig, komt hij in de zomer van 2019 naar PSV. De Eindhovenaren tellen maar liefst 12 miljoen euro voor hem neer. De transfer pakt niet uit zoals gehoopt. In 81 optredens is Bruma goed voor 15 doelpunten en 10 assists. Met PSV wint hij in nog de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal.

(Tekst gaat verder onder de video)

Zakaria Labyad

Na zijn doorbraak bij PSV vertrekt Zakaria Labyad in de zomer van 2012 na een contractueel conflict naar Sporting CP. De middenvelder had dan al 67 wedstrijden in de hoofdmacht van PSV achter zijn naam staan en was daarin goed voor 15 doelpunten en 17 assists. In Portugal schopt hij het tot 3 doelpunten én assists in 27 optredens en vertrekt na huurperiodes bij Vitesse en Fulham in 2016 transfervrij bij Sporting CP.

Santiago Arias

Bij Sporting CP maakt Santiago Arias zijn doorbraak in Europa mee. De Colombiaan speelt in Lissabon echter slechts 10 wedstrijden, voordat hij in de zomer van 2013 naar PSV vertrekt. In Eindhoven verovert hij de harten van de fans. In totaal speelt hij 172 wedstrijden in de hoofdmacht en is hierin goed voor 21 assists en 10 doelpunten. Met PSV wint hij twee keer het landskampioenschap en drie keer de Johan Cruijff Schaal, voordat hij in de zomer van 2018 naar Atlético Madrid verkast.

(Tekst gaat verder onder de video)

Spelers die voor PSV en Sporting CP speelden

Naast Stijn Schaars, Bruma, Zakaria Labyad en Santiago Arias, speelden er nog een aantal spelers voor zowel PSV als Sporting CP:

  • Bryan Ruiz
  • Stan Valckx
  • Rabiu Ibrahim
  • Marcos
  • Rob McDonald
  • Manoel

Sporting CP heeft duurdere selectie: voor wie moet PSV oppassen?

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers