'Management Kudus staat bekend als geen gemakkelijke onderhandelingspartner'

Mohammed Kudus heeft zijn zinnen al een tijdje gezet op een vertrek bij Ajax, maar vooralsnog is hij gewoon nog in Amsterdam en is een mogelijke deal met Brighton & Hove Albion geklapt. Voetbal International claimt te weten waarom.

Volgens het medium is de deal vooral stukgelopen door het management van de Ghanees en zij hebben zelfs al een naam opgebouwd, zo wordt duidelijk. Volgens VI staat de entourage van hem er niet om bekend dat gesprekken slechts formaliteiten zijn, maar juist het meest ingewikkelde aan de hele deal. Brighton was al akkoord met Ajax, de Amsterdammers gaven Kudus 48 uur de tijd om ook een persoonlijk akkoord te bereiken, maar nu voelen The Seagulls zich 'bedonderd'.

Dat zou te maken hebben met aanvullende eisen van de 23-jarige linkspoot. Het heeft er alle schijn van dat Kudus een grotere transfer voor ogen heeft dan Brighton & Hove Albion, omdat hij in het verleden al ontbrak door transferperikelen rondom Chelsea en Manchester United. Nu is hij in gesprek met West Ham United, maar komt hij alleen in beeld als Lucas Paqueta ruimte maakt.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers