Ryan Flamingo ambitieus: "In de toekomst bij een club uit de topdrie spelen"

Ryan Flamingo hoopt met FC Utrecht de weg naar boven te vinden. Ook heeft hij persoonlijke hoge ambities voor in de Eredivisie en het buitenland.

FC Utrecht huurt de 20-jarige dit seizoen van Sassuolo. Vorig seizoen was het Vitesse dat Flamingo huurde. In gesprek met Voetbal International vertelt de verdediger zijn dromen in het voetbal: ‘”De focus ligt nu op FC Utrecht. Ik moet een goed seizoen neerzetten. Misschien dat ik dan in de toekomst eens bij een club uit de topdrie kan spelen. Of het buitenland. Het liefst zou ik ooit nog eens in de Premier League spelen of de Serie A. In de voetsporen van Pogba? Dat is het hoogst haalbare.”

Lovende woorden van trainer

Trainer Ron Jans is erg fan van zijn pupil: “Hij combineert een aantal dingen die bij FC Utrecht enorm worden gewaardeerd. Zijn strijdkracht en power, maar hij is ook niet bang om te voetballen. We hebben een aantal andere jongens die, als het even tegenzit, van een goede voetballer veranderen in een twijfelende voetballer. Dat heeft hij niet. Dat spreekt wel aan. Ik heb in ieder geval wel aardig wat opblaasflamingo’s gezien. Dat vind ik een goed teken”.