AZ-talent Troy Parrott in beeld bij Napoli: Krijgt hij al een toptransfer?

AZ-spits Troy Parrott staat na zijn sterke prestaties in de belangstelling van Napoli, meldt transferexpert Ekrem Konur. De Italiaanse grootmacht houdt de 21-jarige Ier nauwlettend in de gaten. Maar de interesse beperkt zich niet tot Italië: ook clubs uit de Premier League en LaLiga zouden interesse tonen in Parrott. Krijgt de jonge spits na zijn recente overstap naar Alkmaar al snel een kans op het Europese topniveau?

Wat maakt Parrott zo’n gewilde speler?

Parrott kwam drie maanden geleden over van Tottenham Hotspur naar AZ voor vier miljoen euro. In Nederland wist hij direct indruk te maken, ondanks een moeizame start. Zijn explosie tegen sc Heerenveen, waarin hij vier keer scoorde, zette hem op de radar van diverse topclubs. Ook in de wedstrijden daarna bewees hij zijn waarde met doelpunten tegen Elfsborg en FC Utrecht, wat hem op een totaal van zes doelpunten in tien wedstrijden bracht.

Parrott’s kwaliteiten op een rijtje:

  • Veelzijdige spits met sterke dribbel en snelheid
  • Doelgerichtheid en scorend vermogen
  • Fysiek sterk en goed in het vasthouden van de bal
  • Ervaring opgedaan in zowel de Premier League als de Eredivisie

Kan Parrott Vangelis Pavlidis doen vergeten bij AZ?

AZ nam deze zomer afscheid van spits Vangelis Pavlidis, die naar Benfica vertrok. Parrott - vorig seizoen door Spurs verhuurd aan Excelsior - werd aangetrokken om het gat op te vullen, maar had moeite om zijn draai te vinden in de eerste wedstrijden. De Ierse spits wist zich echter snel te herpakken met indrukwekkende optredens. Zijn hattrick tegen Heerenveen was een signaal dat hij klaar is voor de verantwoordelijkheid als nieuwe aanvalsleider bij AZ.

Napoli en de zoektocht naar een nieuwe spits

Na het vertrek van topspits Victor Osimhen, die in conflict raakte met de clubleiding, staat Napoli open voor nieuwe opties in de aanval. Momenteel heeft de club Romelu Lukaku als voornaamste spits, met Giovanni Simeone als back-up. Lukaku maakte een sterke start met drie doelpunten en vijf assists in zes wedstrijden, maar de interesse in Parrott wijst erop dat Napoli op zoek is naar meer diepte en een bredere selectie.

Waarom zou Parrott een interessante aanwinst zijn voor Napoli?

  • Hij is jong, energiek en nog volop in ontwikkeling.
  • Zijn recente vorm laat zien dat hij scorend vermogen toevoegt.
  • Napoli zoekt naar versterking en een bredere selectie na het vertrek van Osimhen.

Hoe realistisch is een transfer naar Napoli?

Voorlopig blijft het afwachten of de interesse van Napoli in Parrott echt concreet wordt. De Italiaanse club houdt zijn prestaties bij AZ goed in de gaten, maar er is nog geen officieel bod uitgebracht. Parrott kan echter wel rekenen op interesse uit andere grote competities, wat betekent dat hij mogelijk meerdere opties heeft als de transferperiode weer opent.

Welke opties liggen er voor Troy Parrott?

  • Blijven bij AZ: Parrott heeft net zijn draai gevonden bij AZ en kan daar doorgroeien en ervaring opdoen.
  • Naar Napoli: Als Napoli serieus interesse toont, kan Parrott een stap maken naar de Serie A en daar zijn talent verder ontwikkelen.
  • Terug naar Engeland of naar Spanje: Met belangstelling uit de Premier League en LaLiga zou Parrott ook kunnen overwegen om een stap naar een andere topcompetitie te maken.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers