'Ajax neemt rol Van der Sar onder de loep'

'Ajax neemt rol Van der Sar onder de loep'

Ajax gaat de rol van Edwin van der Sar onderzoeken. De laatste tijd kwam het Technisch Hart van Ajax meer negatief dan positief in het nieuws en daarom is het tijd om misschien wel in te grijpen, meldt De Telegraaf.

"Het is volgens ingewijden de vraag of het wenselijk is dat de voormalig topkeeper als algemeen directeur ook een beslissende stem heeft in het Technisch Hart", zo schrijft de krant. "Doordat Van der Sar en Dennis Bergkamp afgelopen voorjaar in dat technisch orgaan lijnrecht tegenover directeur spelerszaken Marc Overmars stonden, kreeg Peter Bosz niet zijn zin over de invulling van zijn staf, vertrok de succestrainer naar Borussia Dortmund en werd Marcel Keizer niet langzaam klaargestoomd voor het hoofdtrainerschap, maar direct eindverantwoordelijk."

Volgens een woordvoerder van Ajax was dit niet het belangrijkste thema tijdens het overleg dat de mannen met elkaar gehad hebben. Het gat in de begroting na de uitschakeling in de Europa League tegen Rosenborg BK was namelijk het meest belangrijke onderwerp. "Vanzelfsprekend kwam ook de transferwindow ter sprake. Maar de rvc en directie hebben vooral de consequenties van de Europese uitschakeling doorgenomen", aldus de woordvoerder.

Ajax in betere tijden

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers