Giménez en Álvarez vallen op bij Gold Cup-duel met Mexico

Met Edson Álvarez maar zonder Santiago Giménez aan de aftrap, heeft Mexico zondag op maandagnacht gewonnen van Honduras in de Gold Cup (4-0). Na een vliegende start kon de overwinning de Mexicanen bijna niet meer ontgaan. Zowel Álvarez als invaller Giménez vielen op, waar ook Ajacied Jorge Sanchez in de basis stond.

Giménez moest het doen met een reserverol en viel na ongeveer een uur spelen in. De spits van Feyenoord kreeg veel applaus en verving Hugo Martin. Hij kreeg de laatste tijd de voorkeur boven Giménez bij het nationale elftal. 

Na afloop sprak de spits, die het afgelopen seizoen kampioen werd met Feyenoord, met FOX: "Mijn positie is hetzelfde als die van de anderen. Ik dien het team en probeer mijn best te doen als het mijn beurt is. Uiteindelijk ben ik niet in de positie van Hugo Sánchez of Rafa Márquez om een basisplaats op te eisen. We doen wat de coach zegt en staan er als het moet. Ik wil de fans graag terugbetalen op het veld. Dat is wat ze van me verwachten, dat ik doelpunten maak. Mijn doelpunt ging helaas niet door, maar ik was dichtbij. Laten we hopen dat-ie snel valt."

Álvarez

Wie ook opviel was Álvarez. De middenvelder van Ajax stond te applaudisseren toen Uriel Antuna gewisseld werd. De rechtsbuiten van de Mexicanen kreeg de laatste tijd veel kritiek te verwerken en door het applaus van Álvarez gingen ook zijn ploeggenoten, de staf en het publiek staan van Antuna.

"Het kwam uit mijn hart", vertelde Álvarez na afloop. "Ik zie een ploeggenoot niet graag in die situatie. We zijn een familie en ik zie iedereen als broeders. We moeten elkaar steunen en elkaar vasthouden. Als we dat niet doen, dan hebben we een probleem. Vind je dat dat me een leider maakt? Bedankt, dat is een mooie reden om door te gaan."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers