Nederland kan vertrouwen uit recente verleden met Engeland tanken

Nederland en Engeland nemen het tegen elkaar op in de halve finales van het EK 2024. Kijkt Oranje naar de recente geschiedenis, dan kan het vertrouwen tanken voor de komende ontmoeting.

50x je inzet als Nederland wint

Hoe vaak speelden Nederland en Engeland tegen elkaar?

Nederland en Engeland in totaal 32 keer tegen elkaar gespeeld in het voetbal. Van deze 32 wedstrijden worden er door de Engelse voetbalbond tien als onofficieel beschouwd, namelijk de eerste acht wedstrijden (1907-1913), en een wedstrijd in 1952 en 1954.

Hoe vaak won Nederland van Engeland?

In de 22 erkende interlands tussen Nederland en Engeland heeft Oranje 7 keer gewonnen, Engeland 6 keer en eindigde er 9 ontmoetingen in een gelijkspel. Nederland scoorde 29 doelpunten en kreeg er 31 tegen.

Wanneer won Nederland voor het laatst van Engeland?

Nederland won voor het laatst van Engeland op 6 juni 2019, tijdens de halve finale van de Nations League in Guimarães, Portugal. De eindstand na verlenging was 3-1 in het voordeel van Nederland, met treffers van Matthijs de Ligt, een eigen doelpunt van Kyle Walker eentje van en Quincy Promes.

Hoe verliepen de vijf laatste ontmoetingen van Nederland met Engeland?

In de 21e eeuw is Nederland slechts één keer verslagen door Engeland, in 2018 (0-1). Verder was Oranje drie keer (2-3, 1-2 en 3-1) te sterk voor de Engelsen en speelde het één keer gelijk (2-2, in 2009).

Kwamen Nederland en Engeland elkaar eerder tegen op een EK?

Nederland en Engeland hebben elkaar twee keer eerder ontmoet op een EK. De eerste ontmoeting vond plaats tijdens EK 1988, op 15 juni in Düsseldorf. Nederland won deze wedstrijd met 3-1, dankzij een hattrick van Marco van Basten. Bryan Robson scoorde voor Engeland, maar kon niet voorkomen dat Nederland de overwinning behaalde. Nederland kroonde zich dat jaar tot Europees kampioen.

De tweede keer dat ze elkaar troffen op het EK was in 1996, op 18 juni in Wembley. Dit keer was het Engeland dat aan het langste eind trok, met een overtuigende 4-1 overwinning. Alan Shearer en Teddy Sheringham scoorden beiden twee keer, terwijl Patrick Kluivert nog een doelpunt voor Oranje maakte.

Nederland en Engeland kennen sterke selectie. Een combi-efltal van beide ploegen komt er zo uit te zien.

50x je inzet als Nederland wint

Feyenoord-doelman vertrekt