Ajax is duidelijk: "We laten Sánchez NIET gaan!"

Ajax werkt deze zomer hoe dan ook niet mee aan een transfer van Davinson Sánchez. Dat zou de club hebben laten weten aan Sky Sports. Tottenham Hotspur zou de verdediger voor veertig miljoen willen overnemen, maar Ajax zegt de Colombiaan voor nog minimaal één seizoen te willen houden.

Sánchez speelt sinds medio vorig jaar bij Ajax. Destijds werd vijf miljoen euro betaald aan Atlético Nacional. "Hij heeft toen een vijfjarig contract getekend en we willen hem dan ook niet laten gaan", vertelt een woordvoerder van de Amsterdammers. "Dat heeft Marc Overmars hem en zijn zaakwaarnemer ook verteld. Hij is een geweldige speler die erg belangrijk voor ons is. Daarnaast reageren we doorgaans nooit op transfergeruchten."

Leunstoel

Zaterdagavond deed Sánchez niet mee in het duel met Heracles Almelo. Volgens Valentijn Driessen heeft de verdediger de intentie om zo snel mogelijk een breuk te forceren. "Ajax zit in feite in een leunstoel, die willen gewoon een zo hoog mogelijke transfersom ontvangen", zei de journalist van De Telegraaf eerder op de zondag tegen Ziggo Sport.

Feyenoord-doelman vertrekt