Sturm Graz schat PSV hoger in dan Feyenoord: "Sterkste tegenstander in vier jaar"

Sturm Graz was erg onder de indruk van het niveau dat PSV voor eigen publiek heeft laten zien, zo blijkt na afloop van de 4-1 nederlaag. Vorig seizoen kregen de Oostenrijkers al een pak slaag (6-0) in De Kuip, maar de Eindhovenaren werden voorafgaand aan het duel al hoger ingeschat door Christian Ilzer.

"Alle complimenten aan PSV. Dit was de sterkste tegenstander in mijn vier jaar als trainer bij deze club. We maakten geen schijn van kans en verloren alle vertrouwen in ons spel. Nu is het tijd om lessen te trekken uit deze avond. We hebben immers de kans gekregen om van een tegenstander als PSV te leren", zegt de oefenmeester in gesprek met nationaal medium Krone.

Ook de spelers blijven teleurgesteld achter na de stevige nederlaag. "Dit is een heel, heel bittere avond. We kwamen tekort in iedere fase van de wedstrijd. PSV heeft laten zien waar onze grenzen liggen. We kwamen vaak te laat. Daar profiteerde een klasse tegenstander als PSV van. Daarom liep het zoals het liep", aldus de captain van Sturm Graz.

"Het is heel zuur. We hadden onszelf doelen gesteld die we nu niet halen. Nu moeten we dit goed analyseren, want er is veel niet goed gegaan", besluit Hierländer.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers