AD: 'Contouren nieuw Ajax nog lang niet zichtbaar; dringend behoefte aan centrale verdediger'

Het Algemeen Dagblad schrijft woensdagavond over de situatie bij Ajax. Volgens de krant moeten Ajax-fans wellicht lang wachten op eventueel vuurwerk op de transfermarkt van de Amsterdammers.

Het medium meldt dat Ajax eerst wil verkopen voordat er nieuwe spelers naar Amsterdam worden gehaald. De transfer van Jurriën Timber naar Arsenal lijkt zo goed als beklonken, maar ook Edson Álvarez en Calvin Bassey lijken deze zomer te vertrekken uit Amsterdam. Daarnaast zou ook Mohammed Kudus de deur van de ArenA achter zich dicht willen trekken. Pas als de internationals op 12 juli weer aansluiten, hoopt Ajax 'meer middelen te hebben on nog wat gerichte aankopen te doen'. Het geduld van de Amsterdamse fans kan deze transferzomer dus weleens op de proef worden gesteld.

Het AD schrijft dat 'er nog lang geen contouren zichtbaar zijn van het nieuwe elftal van Ajax'. Met de komst van Maurice Steijn staat er een nieuwe trainer voor de groep in Amsterdam, maar verder is er nog niet zoveel veranderd ten opzichte van het matige vorige seizoen. Alleen Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic werden aangetrokken in de hoofdstad. 

Versterkingen

"Er is dringend behoefte aan een centrale verdediger", zo stelt de krant. Verder zou Ajax druk bezig zijn met een nieuwe rechtsback. Daarvoor zouden al meerdere lijntjes zijn uitgegooid. "Ook wil directeur voetbalzaken Sven Mislintat Brian Brobbey nog van een concurrent voorzien voor de spitspositie."

Ook interessant