Arne Slot sluit terugkeer van ex-spelers uit: "Op dit moment absoluut niet realistisch"

Feyenoord begin de tweede seizoenshelft als koploper in de Eredivisie. Onder leiding van Arne Slot sloten de Rotterdammers het jaar 2022 af als nummer één. Echter geeft Arne Slot aan dat hij totaal niet bezig is met de ranglijst. De oefenmeester geeft aan dat er al anderhalf jaar een positieve sfeer rond de Rotterdamse club, maar ziet nog wel waar de club stappen kannen zetten. Waar PSV en Ajax spelers als Luuk de Jong, Dusan Tadic en Daley Blind haalde, acht Slot het voorlopig onmogelijk dat oud-spelers van de club terugkeren in De Kuip: "Wij moeten het hebben van clubliefde. We kunnen nooit in de buurt komen van salarissen die spelers nu nog bij topclubs verdienen", aldus Slot in het Algemeen Dagblad.

Slot geeft in het interview met het AD aan dat hij het 'prettig' vindt om bovenaan te staan, maar spreekt niet van een 'hallelujasfeer'. De coach is tevreden over de sfeer rondom de club: "Feyenoord zet stappen en sommige stappen zijn al veel sneller genomen dan we hadden kunnen dromen", begint de coach. "Wij zitten nog wel in een proces waarin we moeten blijven kijken naar de restwaarde van spelers", voegt hij daar nog aan toe. Hierbij haalt hij als voorbeeld aan dat PSV Luuk de Jong en Ajax Daley Blind en Dusan Tadic haalden: "Investeringen zonder restwaarde", aldus Slot, doelend op de leeftijd van de spelers op het moment dat de transfers plaatsvonden.

Terugkeer Wijnaldum of De Vrij op dit moment 'niet realistisch'

Slot geeft te kennen dat Feyenoord in het verleden wel dit soort spelers aantrok. Hierbij wordt door het AD de namen van Joris Mathijsen, Khalid Boulahrouz, Dirk Kuyt en Robin van Persie genoemd. Volgens Slot had de terugkeer van de laatstgenoemde twee spelers voornamelijk te maken met een 'enorme clubliefde'. Slot geeft toe dat Feyenoord het daar ook van moet hebben bij dit soort spelers: "Wij kunnen nooit in de buurt komen van salarissen die spelers nu nog bij topclubs verdienen. Daarom zijn namen van Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum op dit moment voor beide partijen absoluut niet realistisch", aldus de oefenmeester. Slot noemt dergelijke transfers momenteel 'onmogelijk': "Maar ergens in de toekomst moeten we spelers kunnen aantrekken die prijzen hebben gewonnen", besluit Slot hoopvol. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers