'Rulli sorteert met boodschap voor op presentatie in Amsterdam, Ajax opteert verhuur voor Gorter'

Ajax gaat zich versterken met de Argentijnse doelman Gerónimo Rulli, maar terwijl de officiële presentatie nog moet plaatsvinden heeft de goalie al gereageerd op zijn aanstaande overstap naar Amsterdam. De goalie heeft donderdagochtend 5 januari afscheid genomen bij Villareal om in Nederland te tekenen: "Het is goed voor Villarreal, mijzelf en Ajax. Ik heb heel erg veel zin om daarheen te gaan en mijn pad verder te bewandelen", aldus Rulli tegenover Diario AS.

De verwachting is dat Rulli snel tekent bij Amsterdam: "De onderhandelingen zijn heel snel gegaan. Iedereen heeft zo goed mogelijk meegewerkt om het op deze manier te laten verlopen", aldus de Argentijnse doelman, die als tweede keus achter Emiliano Martinez met Argentinië het WK in Qatar won. De uiteindelijke transfersom voor Rulli bedraagt naar verluidt meer dan 10 miljoen euro. De Argentijnse goalie zal een contract tot medio 2026 of 2027 tekenen. Hier is nog enige onduidelijkheid over. Daarnaast hoopt Ajax al aankomend weekend, tijdens de uitwedstrijd tegen NEC, over de doelman te kunnen beschikken. Al wordt dit een race tegen de klok.

Wat is het plan met Jay Gorter?

Door de komst van Rulli, die de voorkeur zal krijgen boven Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter, is laatstgenoemde gedegradeerd tot vierde keer onder de lat bij Ajax. Volgens De Telegraaf zijn de Amsterdammers echter voornemend om het contract van de jonge goalie te verlengen om hem vervolgens te verhuren.