'Nieuwe interesse uit Saoedi-Arabië voor diensten van Bergwijn'

Steven Bergwijn staat in de belangstelling van Al Ettifaq, de ploeg van trainer Steven Gerrard, maar er is een nieuwe geïnteresseerde club die zich gemeld heeft. Al Ittihad heeft ook wel oren naar de aanvaller en Ajax zou akkoord gaan, mits het verlies beperkt blijft.

Dat meldt de NOS. De Amsterdammers betaalden ruim dertig miljoen euro aan Tottenham Hotspur om de Nederlandse vleugelaanvaller over te nemen, maar van potten breken is nog altijd geen sprake in de Johan Cruijff ArenA. Het medium weet ook dat de interesse uit Saoedi-Arabië impact hebben op Bergwijn, want hij denkt ook na over een mogelijke transfer in de winter.

Voetbal International zou een tussentijdse move geen grote verrassing vinden. Het kan deze winter sowieso een leegloop worden, denkt de NOS. 'Voor een groot deel van de recente aankopen, voor wie in totaal zo'n 110 miljoen euro werd uitgetrokken, breekt er een cruciale tijd aan. Ze hebben tot aan de winterstop om Van 't Schip en zijn staf te overtuigen van hun kwaliteiten', klinkt het.

Ajax wil door

De Amsterdammers staan zelf ook open voor het vertrek van een aantal Mislintat-aankopen, maar Josip Sutalo en Carlos Forbs blijven buiten beschouwing. 'Het liefst zou Ajax namelijk een paar spelers willen verkopen. Uiteraard bij voorkeur met niet al te veel verlies. Maar dat laatste lijkt moeilijk aangezien veel zomeraankopen voor een bedrag boven de marktwaarde zijn aangetrokken. Toch waren er meer partijen dan alleen Ajax geïnteresseerd en dus sluit de club niet uit dat een aantal spelers alweer van de hand kan worden gedaan.'

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers