Van Dijk reageert na verloren troostfinale: "Het is gewoon niet goed genoeg"

Virgil van Dijk heeft na de verloren troostfinale gereageerd op het huidige niveau van Oranje en ziet dat het op dit moment onvoldoende is om op dit niveau succes te behalen. De centrale verdediger wil echter niet terug naar het oude systeem en hoopt dat bondscoach Ronald Koeman 4-3-3 blijft hanteren.

"We zijn iets aan het bouwen in de manier van spelen. Hoe we onszelf in de eerste helft laten aftroeven in de manier van druk zetten, mag gewoon niet gebeuren. Het is gewoon niet goed genoeg. Als we naar het EK willen, moet het in september veel beter", klinkt het in gesprek met de NOS. Het ging de Oranje-captain duidelijk niet in de koude kleren zitten en hij luidde de noodklok. "Reden tot paniek? Ja, wel een beetje."

"Je speelt ook om de eer en we schamen ons voor hoe we in de eerste helft hebben gespeeld. We moeten met z'n allen heel goed in de spiegel kijken. In de volgende periode moet het heel anders, laten we ons daarop focussen", oordeelt Van Dijk. Wat hem betreft blijft de traditionele 4-3-3 'gewoon' de rode draad bij de interlands. "We hebben er twee jaar over gedaan een systeem erin te slijpen, net als dat we dat nu ook moeten doen. Deze wedstrijden moeten ook als leermoment worden gezien, maar we moeten wel grote stappen zetten en onze verantwoordelijkheid pakken."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers