Bosz ontkent open sollicitatie bij Ajax: "Wat een onzin verhalen zijn dat"

Peter Bosz heeft dinsdag zijn eerste persconferentie gegeven als trainer van PSV. Ook Earnest Stewart, technisch directeur bij de club, schoof aan. Zij spraken over de match tussen club en trainer, Xavi Simons en de vermeende open sollicitatie van Bosz bij Ajax.

Bosz heeft voor drie jaar getekend bij PSV en stelt blij te zijn met het langere project. Daarnaast voelt hij een warme band met de club na de gesprekken die zij gevoerd hebben: "Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat we allebei willen winnen en succesvol willen zijn. Dat is voor beiden een tijdje geleden. We willen samen de jeugd de kans geven en laten doorontwikkelen. PSV is een absolute topclub en daar ben ik heel blij mee. Bij een topclub gaat het om winnen. Voor mij alleen is winnen niet voldoende, maar ook hoe het tot stand komt."

"Ik weet zeker dat dat (de selectie en spel van Bosz, red) kan. Er zitten hier goede voetballers", vertelt Bosz aan de aanwezige media. "Met sommigen heb ik al weleens gewerkt, maar mijn ervaring is ook: in de voorbereiding gaat het pas echt lopen. Dan zijn er altijd verrassingen. Zowel jong als oud."

Bosz gaf eerder meermaals aan liever in het buitenland aan de slag te gaan. Toch keert hij nu terug in Nederland: "Thuis hebben we het besproken en wilden we graag dichtbij Nederland zijn, zeker nu de kinderen oud worden en na zeven jaar in het buitenland." Ook ging de oefenmeester in op de vermeende interesse van Ajax en de 'publiekelijke sollicitaties' die hij daarvoor gedaan zou hebben: "Ik heb niet open gesolliciteerd bij Ajax. Wat een onzin verhalen zijn dat. Vanaf moment één heb ik hier warm contact gehad en het zou niet netjes zijn om daar nu over te praten (gesprekken met Ajax, red)."

Xavi Simons

Daarnaast werd er ook gesproken over de toekomst van Xavi Simons. De jongeling kan met PSV proberen de groepsfase van de Champions League te bereiken, maar er zit ook een clausule in zijn contract die ervoor zorgt dat hij voor maar zes miljoen terug kan keren bij Paris Saint-Germain. Bosz hoopt de aanvallende middenvelder te behouden: "Als je kijkt naar welke positites je wil aantrekken, dan is het logisch dat je de goede spelers binnen je selectie wil behouden. We hopen dat Simons bij ons blijft. Ik heb aan hem duidelijk gemaakt dat ik hem graag wil houden, wat ik goed aan hem vindt, maar ook wat ik denk dat hij kan verbeteren. Ik heb met hem gesproken en ik weet dat hij het hier goed naar zijn zin heeft, maar keuze is aan hem."