BREAKING: Heitinga en Ajax bereiken akkoord over beëindigen contract

Ajax en John Heitinga gaan officieel uit elkaar. Heitinga was afgelopen half jaar hoofdtrainer van de Amsterdammers, nadat Alfred Schreuder werd ontslagen door de club uit de hoofdstad. Mislintat koos er aan het eind van het seizoen voor om met een andere trainer door te gaan, waardoor Heitinga geen functie meer had bij Ajax 1.

Andere rol binnen Ajax geen optie

Ondanks dat het contract van Heitinga tot medio 2025 liep, is het nu dus beëindigd. Ajax liet, nadat het Heitinga afwees als hoofdtrainer voor volgend jaar, weten dat het met Heitinga ging zoeken naar een oplossing binnen de club. Dit lijkt dus niet gelukt. Mislintat wilde het clubicoon niet als assistent bij het eerste houden. Het lijkt erop dat elke andere functie door Heitinga is afgewezen.

Belofte niet nagekomen door Mislintat

In het contract, opgesteld door voormalig directeur Edwin van der Sar, stond dat Heitinga als assistent aan de slag kon wanneer hij geen hoofdtrainer bleef. Mislintat zag niks in deze constructie en had lak aan deze afspraken. Kamp-Heitinga reageerde hier eerder zeer boos op en liet weten dat het handelen van Mislintat alles behalve netjes was.

Heitinga zijn contract zal vanaf 1 juli 2023 beëindigd worden. Het contract zou eigenlijk doorlopen tot 30 juni 2025.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers