Krabbendam geeft Syzymánski-update: "Feyenoord hoopt dat hij zijn contract kan ontbinden"

Eerder deze week werd bekend dat Feyenoord een persoonlijk akkoord had bereikt met Sebastan Szymánski over een langer verblijf in Rotterdam-Zuid. Clubwatcher Martijn Krabbendam heeft gemeld dat de Rotterdammers hopen dat zijn huidige contract ontbonden kan worden en de club daardoor de opgenomen koopoptie van tien miljoen euro kan omzeilen.

De aanvallende middenvelder heef zelf uitgesproken liever niet meer terug te keren naar Rusland en lijkt daardoor van zijn contract bij Dinamo Moskou af te willen, dat een looptijd heeft tot medio 2026. Als het lukt om het contract op te zeggen, is Feyenoord niet meer gebonden aan de verplichte koopoptie van tien miljoen euro. "Feyenoord hoopt dat Szymański zijn contract op de een of andere manier kan ontbinden. Bij Szymański gaat het er niet om of hij een akkoord bereikt met Feyenoord. Het is veel belangrijker dat Feyenoord met die Russen eruit gaat komen, want die jongen wil blijven", aldus de journalist van Voetbal International. 

Krabbendam heeft zijn twijfels bij de bereidheid van Feyenoord om direct zaken te doen met een club uit Rusland. "Er zijn omweggetjes te verzinnen. PSV heeft het via een of andere vennootschap gedaan in Europa met Guus Til, en dan kan het weer wel. Indirect doe je dan toch zaken met ze. Feyenoord was daar op tegen toen PSV dat ook deed, dus ik kan me niet voorstellen dat ze op die manier een constructie aangaan. Misschien gaan ze hem nog één jaar huren, want de situatie is nog onveranderd." Het persoonlijke akkoord tussen de club en de Poolse international zegt voorlopig nog niets, want het contract is op dit moment leidend.