Ajax tastte in buidel voor Maduro: "Duurste assistent ooit in Nederland"

Almere City FC begint zondag aan de Eredivisie zonder Hedwiges Maduro. De voormalig assistent van Alex Pastoor maakte voor een riant bedrag de overstap naar Ajax. Algemeen directeur John Bes onthult dat de promovendus een record-bedrag gestort kreeg voor de assistent-trainer.

Duurste assistent ooit in Nederland

Bes schoof zondagochtend aan bij de uitzending van Goedemorgen Eredivisie en vertelt dat hij het jammer vindt dat Maduro naar Amsterdam vertrok. "Het plan lag voor hem al klaar, ook wat betreft het hoofdtrainerschap", zegt Bes. "Hij zou nu zomaar de duurste assistent ooit geweest kunnen zijn in Nederland."

Aad de Mos wordt gevraagd wat hij voor Maduro zou vragen, maar de 76-jarige analist is zeker van zijn zaak. "Ik weet dat ze zes ton gekregen hebben. Dat kan hij ook niet ontkennen, want het is zo." 

Bes bevestigt bedrag

"Hij zit echt in de buurt hoor", erkent Bes. "Dat is een prima bedrag, voor sommige spelers krijg je het er niet voor", voegt Kiki Musampa toe. Almere City start zondag aan de Eredivisie in het lastige thuisduel met FC Twente. Maduro stopte in 2018 als profvoetballer en sloot zich in 2021 aan bij de promovendus als assistent. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers