Ricky van Wolfswinkel emotioneel tijdens minuut stilte voor Johan Neeskens

Ricky van Wolfswinkel was zichtbaar geëmotioneerd tijdens de minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd RKC Waalwijk - FC Twente (2-2). De spits van FC Twente is getrouwd met Bianca, de dochter van de onlangs overleden voetballegende Johan Neeskens. Neeskens, die op 6 oktober 2024 op 73-jarige leeftijd overleed, wordt dit weekend in alle Eredivisiewedstrijden herdacht.

Ricky van Wolfswinkel emotioneel tijdens minuut stilte voor Johan Neeskens

Minuut stilte raakt Van Wolfswinkel diep

Bij de herdenking in Waalwijk richtten de camera's van ESPN zich snel op Van Wolfswinkel. De aanvaller, die zijn schoonvader op een persoonlijk niveau kende, was duidelijk ontroerd. In de vorige speelronde ontbrak Van Wolfswinkel nog bij de uitwedstrijd tegen Feyenoord, omdat deze op de dag van Johan Neeskens' overlijden werd gespeeld.

Ontroerende boodschap op sociale media

Zaterdag deelde Van Wolfswinkel ook een persoonlijke boodschap via Instagram, waarin hij zijn verdriet en trots uitte over zijn band met Johan Neeskens. "Johan/Opa Jo, wat ben ik trots dat ik jou heb mogen leren kennen", schreef hij. Hoewel de wereld Neeskens vooral kent als een legendarische voetballer, richtte Van Wolfswinkel zich in zijn eerbetoon op de man achter de speler. "Niet als de held van velen die altijd 100% inzet toonde in en op het voetbalveld. Nee… Het meest trots ben ik dat ik jou heb leren kennen als mens buiten het voetbalveld."

Herinneringen aan Neeskens

Van Wolfswinkel sprak met veel liefde over de impact die Neeskens had op zijn gezin en hun leven samen. "Je hebt het leven van mijn vrouw, mijn kinderen en mijzelf verrijkt met vele mooie momenten. Die momenten zullen wij voor altijd bij ons dragen. Forever in our hearts", schreef hij over de geliefde opa van zijn kinderen en zijn schoonvader.

Johan Neeskens wordt deze speelronde in heel Nederland herdacht, en het eerbetoon aan een van de grootste voetballers van zijn generatie heeft diepe indruk gemaakt op zowel familie als de voetbalwereld.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers