Slot over druk tijdens Eredivisie-slotfase: "In Nederland zijn we koning in druk op een trainer te leggen"

Arne Slot heeft in een uitgebreid interview op de clubkanalen teruggeblikt op het veelbewogen seizoen van Feyenoord. De oefenmeester stond gedurende een lange periode aan kop, maar bleef altijd weg van uitspraken over het kampioenschap. Hij spreekt van druk vanuit de media, maar wilde het hoofd koel houden.

"Op een gegeven moment denk je: als het níet gaat lukken, dan is het de grootste afgang die er te bedenken is. "Misschien wel omdat ik nog nooit een prijs heb gewonnen als trainer. Als je dat doet, dan geeft dat misschien een bepaalde rust", vertelt hij over de spannende laatste weken. "In Nederland zijn we er koning in om druk op een trainer te leggen. Ik ben nu twee volledige seizoenen hoofdtrainer, maar dit jaar móést ik een prijs pakken. Anders zou je opeens 'een trainer zijn die geen prijzen pakt'. Die druk voel je."

Ook in zijn omgeving dacht al een tijdje dat de buit binnen was, maar Slot was wat dat betreft een uitzondering. "Je weet dat het niet elk jaar gebeurt dat Feyenoord kampioen wordt en dat het ongelofelijk veel voor de mensen betekent. De spanning veranderde van positief naar negatief. Ik was een van de weinige Nederlanders die lang getwijfeld heeft of we het wel zouden halen. Bijna iedereen zei tegen mij dat we het wel zouden halen", besluit de Feyenoord-coach.

Ook interessant