Genomineerden Golden Boy Award bekend: Matthijs de Ligt kan titel prolongeren

De lijst met genomineerde voetballers voor de Golden Boy Award 2019 is zaterdag bekend gemaakt. Matthijs de Ligt mag dromen van zijn tweede overwinning op rij. Ook enkele andere Nederlanders en (oud-)Eredivisie-spelers zijn genomineerd.

Justin Kluivert staat ook weer op de longlist van spelers. Vorig jaar behoorde de buitenspeler tot de laatste vier spelers die overbleven. Naast De Ligt en Kluivert zijn er nog vier Nederlanders genomineerd. Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Tahith Chong (Manchester United) en Leandro Fernandes (Juventus) maken kans op de prijs. 

Eredivisie-spelers
Ook zijn er nog zeven (oud-)Eredivisie-spelers genomineerd. PSV levert met Mauro Júnior en Maximiliano Romero twee spelers. Ook de Colombiaanse Feyenoorder Luis Sinisterra en Ajacied Victor Jensen staan op de lijst. Daarnaast maken ook Mason Mount (Vitesse), Alexander Isak (oud-Willem II) en Gianluca Scamacca (oud-PSV en PEC Zwolle) kans.

Matthijs de Ligt lijkt weer de favoriet te zijn voor de overwinning. Zijn belangrijkste concurrent lijkt de Portugees Joao Felix te zijn van Benfica. De Ligt zou de eerste speler ooit kunnen worden die zijn Golden Boy titel prolongeert.