Engelse media: ‘Arne Slot krijg voorstel met megacontract’

Blijft Arne Slot volgend seizoen ook nog trainer van Feyenoord? Daags na de kampioenshuldiging klinkt die vraag luider dan ooit. Slot zou namelijk al langere tijd kunnen genieten van belangstelling uit Engeland. Media daar weten nu te melden dat de oefenmeester een megacontract krijgt voorgeschoteld.

Waar het geïnteresseerde Chelsea aan de haal gaat met Mauricio Pochettino, is stadsgenoot Tottenham nog altijd op zoek naar een nieuwe trainer. Langer gaan er al de verhalen dat Slot op het wensenlijstje staat. Reden genoeg voor Feyenoord om alles uit de kast te halen om Slot te doen verleiden om langer in Rotterdam-Zuid te blijven. Nu brengt The Telegraph naar buiten dat Feyenoord dit in de vorm van een megacontract wil doen.

Zo zou Feyenoord maar liefst een salaris van 3,5 miljoen euro voor Slot over hebben. Dat zou Slot in één klap de best betaalde Feyenoord-trainer ooit maken. Toch zou het weinig voorstellen met wat Slot bij Tottenham zou kunnen verdienen. Dat bedrag zou omgerekend liggen op een slordige zeven miljoen euro.

Een overstap naar Tottenham lijkt door het gigantische salaris erg mooi klinken. Toch staat Tottenham de laatste jaren bekend als een trainerskerkhof, waar de een na de ander zijn spullen moet pakken. Zo ontsloegen de Spurs in 2019 nog Pochettino, moest José Mourinho in 2021 vertrekken en redden ook Nuno Espírito Santo én Antonio Conte het niet. En dat allemaal in een periode van nog geen vijf jaar.