KNVB laat Feyenoord - PSV overspelen wegens incident met tweede bal

Het duel tussen Feyenoord en PSV van zondag 2 december 2018 moet opnieuw worden gespeeld. Dat heeft de KNVB na een onderzoek besloten. Reden van het besluit is het feit dat een Feyenoordfan bij een 2-1 stand in het voordeel van de Rotterdammers een gevaarlijke PSV-aanval onderbrak door een tweede bal op het veld te gooien.

PSV ondervond ernstige hinder van de tweede bal en zag de kans op de 2-2 in rook opgaan, omdat Serdar Gözübüyük het spel moest stilleggen wegens de verwarrende situatie. Omdat de KNVB van mening is dat het incident veel invloed kan hebben op het verdere competitieverloop, zal Feyenoord - PSV opnieuw moeten worden gespeeld. Eric Gudde, KNVB-directeur en voormalig algemeen directeur van Feyenoord, legt op de website van de KNVB uit: “We zijn als directie tot de unanieme conclusie gekomen dat we dit onsportieve en competitievervalsende gedrag niet onbestraft kunnen laten. Het straffen van de supporter zelf (stadionverbod van negen maanden, red.), is in de ogen van de KNVB niet genoeg. Als voetbalbond staan we voor eerlijk en rechtvaardig voetbal, zonder bepalende invloeden van buitenaf. Dat nu een club bestraft wordt voor de daden van één fan, laat zien dat het ons menens is en dat we vinden dat de club te allen tijde verantwoordelijk is.”

Nieuwe datum

De Eindhovenaren zagen door de 2-1 nederlaag in de Kuip de voorsprong op naaste achtervolger Ajax slinken tot twee punten, Feyenoord kwam op zeven punten van de Eindhovenaren. De KNVB heeft nog geen nieuwe datum vastgesteld voor het topduel, maar de intentie is volgens de voetbalbond om de wedstrijd uiterlijk in februari in te halen.

Oké, we zullen het eerlijk toegeven: dit is een ‘glazen bol voorspelling’ voor wat er zou kunnen gebeuren in voetbaljaar 2019, dit bericht berust dus niet op de waarheid. Tenminste, nog niet ;-) Maar trapte jij er wel in? Deel het berichtje dan zeker even met je vrienden. Leuk toch.

Samenvatting Feyenoord - PSV, met het ‘tweede-bal-moment’ vanaf 4:47

Feyenoord-doelman vertrekt