Van Hanegem ziet Ajax-speler 'die heel snel naar de top kan gaan'

Volgens Willem van Hanegem kan Jorrel Hato snel naar de top toe groeien. Van Hanegem zag Hato spelen in Waalwijk bij de wedstrijd Jong Oranje - jong Moldavië (3-0) van afgelopen vrijdag. De Feyenoord-legende was onder de indruk van het Ajax-talent.

Van Hanegem over Ajax-talent

Nederland zit goed in de verdedigers met verdedigers uitkomende in de wereldtop, maar volgens Van Hanegem komt daar snel eentje bij: "Ik was deze week in Waalwijk om Jong Oranje te zien spelen. Jorrel Hato is een speler die heel snel naar de top kan gaan, als hij zich in wedstrijden niet in slaap laat sukkelen”, vertelt De Kromme in het Algemeen Dagblad.

“Koeman moet kwalificatie afdwingen”

Net als Hato ziet de 79-jarige nog een potentiële topper voor Nederland: "Op Geertruida heb ik vaak genoeg aanmerkingen gehad. Maar zet hem nu eens af tegen De Ligt en je ziet wie er verder is. Daar gaat het om, talent en gevestigde namen aan elkaar koppelen en dan bepalen hoe je gaat spelen zonder dat je daaraan vast zit."

Volgens Van Hanegem kan het snel keren in de selectie van Oranje: “Koeman moet kwalificatie afdwingen. En dan op weg naar het EK heeft hij de tijd het juiste systeem bij de spelers te kiezen. En dat kunnen ook heel andere spelers zijn dan nu hoor."