Done Deal voor PSV: Jason van Duiven vliegt uit naar City Group

PSV heeft officieel bevestigd dat Jason van Duiven de club verlaat. De 19-jarige spits maakt de overstap naar Lommel SK, dat deel uitmaakt van de City Group.

Earnest Stewart, directeur voetbalzaken bij PSV, legt uit waarom de club meewerkte aan de transfer: “Jason is een groot talent en heeft speelminuten nodig om zich verder te ontwikkelen. Onze spitspositie is sterk bezet, en we willen zijn ontwikkeling niet belemmeren", zo valt te lezen. Van Duiven sprak zijn dankbaarheid uit in een verklaring op de PSV-website: “Ik heb me bij deze warme en hechte club ontwikkeld tot de persoon en voetballer die ik nu ben. Ik ben iedereen heel dankbaar voor het vertrouwen en steun die ik heb ontvangen", zo klinkt het. 

Hoeveel vangt PSV voor Jason van Duiven?

De transfer is goed voor ongeveer drie miljoen euro en Van Duiven heeft een contract voor vijf jaar getekend bij de Belgische club. De verhuizing van Van Duiven naar Lommel SK komt nadat hij vorig seizoen al tijdelijk werd verhuurd aan Almere City FC. Bij PSV moest hij het opnemen tegen ervaren spitsen als Luuk de Jong en Ricardo Pepi, waardoor zijn kansen op speeltijd bij de club beperkt waren. 

Van Duiven is dus uitgevlogen. Dit zijn alle (mogelijke) transfers van en naar PSV in de zomer van 2024.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers