Valentijn Driessen wijst negatieve hoofdrolspeler bij Ajax aan tegen 'Liverpool B'

Valentijn Driessen is in De Telegraaf kritisch op het wisselbeleid van Erik ten Hag en de journalist stelt dat Nicolás Tagliafico geen schim meer is van zichzelf. Los van zijn eigen goal maakte hij weinig indruk op Driessen: "Geen wonder dat een transfer niet van de grond kwam."

Tagliafico valt volgens hem alleen op met onnodige overtredingen en veel kaarten: "De Argentijn is geen schim meer van de speler in het successeizoen. Toen vielen zijn rare fratsen niet zo op omdat hij nogal eens scoorde. Maar nu overheerst het beeld van iemand die grossiert in overtredingen en kaarten. Na 27(!) gele kaarten de vorige twee seizoenen staat de teller nu alweer op één keer geel en één keer rood in vier competitieduels. Tagliafico heeft moeite met het topniveau wat Ajax nodig heeft. Niet voor niets kwam een transfer niet van de grond hoewel Ajax en Tagliafico daar hun kaarten op hadden gezet."

Driessen vond woensdagavond dé uitgelezen kans om van Liverpool te winnen: "Het misplaatste ontzag leidde tot een afwachtend Ajax dat het zocht in de omschakeling met een vleugje opportunisme. Vandaar het ongekend lage percentage balbezit van 44% van de Ajacieden in eigen stadion. Ajax bleef volharden in de uitgestippelde strategie. Zonder succes en dat zat er helemaal niet meer in toen twee van de vier beste Ajacieden, Klaassen en Neres naar de kant gingen. Met Blind en Tadic als overgebleven sterkhouders bleef er te weinig over om het zelfs Liverpool B nog lastig te maken."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Al het laatste nieuws over de Champions League’

Engelse media slopen twee Ajacieden na nederlaag tegen Liverpool: "Vreselijk"

Ontroerende beelden: Broer Kudus vecht tegen tranen na vroege uitvalbeurt bij #ajaliv

Check hier alle uitslagen van het eerste deel van de eerste Champions League ronde

Koeman moet het zonder Pique doen tegen Juve: verdediger pakt rood tegen Hongaren

VIDEO GOAL: Martial kopt in eigen doel en zet PSG naast Manchester United

VIDEO: Frenkie de Jong geeft héérlijke assist op Ansu Fati 😍

VIDEO GOAL: Fernandes mag penalty overnemen tegen PSG en zet United op voorsprong

VIDEO GOALS: Voormalig PSV-linksback Angeliño schittert met wereldgoal in CL

VIDEO GOALS: Vormer en Lang kruipen met Club Brugge door het oog van de naald