Kwartfinalisten bekend! Ajax wint eerste test onder Heitinga, ADO stunt

De achtste finales van de KNVB Beker zitten erop. Donderdagavond voegden de laatste twee ploegen zich bij de al geplaatste kwartfinalisten. Ajax won nipt in de Grolsch Veste en ADO Den Haag stuurde Go Ahead Eagles naar huis.

Te beginnen in Enschede. Daar waren alle ogen gericht op FC Twente tegen Ajax, een herhaling van de bekerfinale van 2011. In een enerverende wedstrijd trokken de Amsterdammers uiteindelijk aan het langste eind. Mohammed Kudus, die door Ronald de Boer 'het grootste talent van Ajax' werd genoemd, onderstreepte die woorden met zijn winnende doelpunt. Zeker in de tweede helft kreeg de ploeg van John Heitinga wat meer grip op de wedstrijd en daarmee slaagde hij dus voor zijn eerste echte test.

Tekst gaat verder onder de video.

De laatste achtste finale ging tussen ADO Den Haag en Go Ahead Eagles. De Eredivisionisten uit Deventer creëerden in de eerste helft de nodige kansen, maar de bal wilde er niet in. Dan krijg je de spreekwoordelijke deksel op je neus. Amar Catic kwam door aan de rechterkant en Joël Zwarts stond vrij voor het doel om de bal zo binnen te schuiven. Dit hield de ploeg van trainer Dick Advocaat vast waardoor het zich plaatste voor de kwartfinale van de KNVB Beker.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers