Van der Vaart oordeelt over Stengs: "Hij is niet echt een vent"

Feyenoord haalde Calvin Stengs deze zomer naar Rotterdam-Zuid en in zijn eerste wedstrijden maakt hij als aanvallende middenvelder een prima indruk. Rafael van der Vaart twijfelt aan de match tussen de twee partijen en hoopt dat Stengs zijn mannetje kan gaan staan in De Kuip.

Van der Vaart bespreekt tijdens Rondo de eerste weken van Stengs bij Feyenoord. "Ik vind hem een waanzinnige speler. Alleen, en dat is wel een beetje lullig gezegd misschien, maar het is geen vent. Flegmatiek... en dat Feyenoord-publiek wil meer dit zien", waarbij hij zijn vuist balt en doelt op voorop gaan in de strijd, afjagen en jezelf laten zien.

Marco van Basten zit ook aan tafel en steunt de 109-voudig international. "Ik vind hem ook een goede voetballer, maar hij is gewoon een beetje te lief in het veld." Youri Mulder is daarentegen wel enorm te spreken over de 24-jarige nummer tien van de Rotterdammers. "Daar heb je het al, dat is een beetje beeldvorming van hem. De vraag is of dat terecht is", begint hij zijn uitleg.

De analist was erg onder de indruk van Stengs in het elftal van Mark van Bommel, waaronder hij vorig seizoen werkte bij Royal Antwerp FC. "De ontwikkeling van Stengs was bijzonder, omdat Van Bommel hem als nummer zes gebruikte. Hij had een beetje de naam van een slappeling, zichzelf makkelijk weg laten zetten, maar de Belgische competitie is er eentje waar je aan de bak moet. Zijn voetballende vermogen in dat fysieke spel was van positieve invloed op het spel van Antwerp", springt Mulder in de bres voor hem.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers