5 spelers die echt iets voor PSV zijn

PSV zal zich na een teleurstellend jaar komend seizoen willen revancheren. De Eindhovenaren zullen ongetwijfeld vers bloed aan hun selectie toevoegen, ook al omdat in centrale verdediger Héctor Moreno een basiskracht vertrok. Deze vijf spelers zouden PSV weer op de goede weg kunnen helpen:

Ridgeciano Haps

Ridgeciano Haps staat volgens verschillende media al maandenlang op de lijstjes van de traditionele Top Drie. De linksback van AZ heeft met zijn rushes, snelheid, verdedigende kwaliteiten en uithoudingsvermogen veel indruk gemaakt in Alkmaar. Bij een vertrek van Jetro Willems zou Haps een uitstekende kandidaat zijn om het gat linksachter op te vullen. Hij zou spits Luuk de Jong van voorzetten kunnen voorzien en wellicht komt de 24-jarige back dan ook nadrukkelijker in beeld bij het Nederlands elftal.

De heren van Voetbal Inside opperen al maanden over Haps in Oranje:

Yassin Ayoub

Yassin Ayoub is al jaren een vaste kracht op het middenveld van FC Utrecht. De linksbenige middenvelder stroomde vanuit de jeugd van de Domstedelingen door en lijkt met zijn 23 jaar inmiddels toe aan een stap omhoog. Een vertrek van Andrés Guardado bij PSV lijkt niet uitgesloten en mocht de Mexicaan Eindhoven inderdaad achter zich laten, dan lijkt Ayoub een geschikte opvolger. De Nederlandse Marokkaan zou met zijn werklust en felheid in combinatie met zijn techniek een geschikte opvolger zijn van de ervaren Guardado.

Jerry St. Juste

Jerry St. Juste is pas twintig jaar oud, maar de centrale verdediger wordt gezien als groot talent. De Groninger is in dienst van sc Heerenveen, de club waarvoor hij begin 2015 zijn eredivisiedebuut maakte. St. Juste is nog jong, maar zou de door Moreno’s vertrek vrijgekomen positie centraal achterin kunnen vervullen in het Philips Stadion. De jonge verdediger is voetballend sterk en kan ook in de opbouw van de Eindhovenaren een belangrijke rol vervullen. Durft PSV het aan om St. Juste de kans te geven, of gaat de club voor een meer ervaren speler?

Ook in aanvallend opzicht heeft St. Juste zijn waarde, hij scoorde afgelopen seizoen zelfs nadat hij onderweg een schoen verloor:

Giovanni Troupée

Giovanni Troupée beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak in de Eredivisie. De rechtsback van FC Utrecht ontpopte zich tot heuse publiekslieveling in de Galgenwaard. De geboren Amsterdammer gaat voorop in de strijd, geeft nooit op en bestrijkt zo nodig de gehele rechterflank. PSV, dat met Luuk de Jong in de spits graag met aanvallende backs speelt, zou wat dat betreft een prima volgende bestemming zijn voor Troupée.

Vincent Janssen

Luuk de Jong kende een zeer teleurstellend seizoen. De aanvoerder kreeg van Phillip Cocu ondanks zijn tegenvallende productie vrijwel altijd de voorkeur als aanvalsleider, maar dat kan komend seizoen zomaar eens anders zijn. Vincent Janssen zou een geduchte concurrent van De Jong zijn. De spits kende een zeer moeizaam eerste jaar bij Tottenham Hotspur en een verhuurperiode zou in dat opzicht geen vreemde gedachte zijn. Janssen weet wat presteren in de Eredivisie is; in 2015/16 kroonde hij zich met 27 doelpunten tot topscorer van de competitie. Ook in Oranje maakt Janssen regelmatig zijn opwachting. Kan en gaat hij straks de concurrentie met De Jong aan, of kiest PSV voor een andere aanvallende versterking?

Alle doelpunten van Vincent Janssen voor AZ in 2016: